zondag 28 oktober 2012

Exitus acta probat*

Orthodoxe monniken op de berg Athos, een autonome kloosterrepubliek in het noordoosten van Griekenland, waar de enige toegelaten vrouwen katten zijn, verwelkomen (orthodoxe) mannelijke pelgrims die (tegen betaling uiteraard) even soelaas zoeken voor de financiële crisis in de Europese Unie. Europese Unie die werd bekroond met de Nobelprijs voor de Vrede.

De eerste sneeuw in de vallei

In Damascus, waar een autobom 13 mensen doodde en er 29 andere verwondde tijdens een bezoek van VN-gezant Lakhdar Brahimi, beval de Syrische president Bashar al-Assad herstellingen aan een twaalfde-eeuwse moskee die tijdens recente gevechten tussen het leger en zijn tegenstanders beschadigd raakte.

In Ulaanbaatar, hoofdstad van Mongolië werd het laatste bronzen standbeeld van Vladimir Lenin van zijn sokkel gehaald. Het standbeeld zal publiek worden geveild met een startbod van 220 euro.

Een Deense pornosite is met een wedstrijd gestart waarbij de deelnemer met de kleinste penis een iPhone kan winnen. Alle inzendingen zullen aan een fraude-onderzoek worden onderworpen.

Op een veiling georganiseerd door een Australische website heeft dan weer een Braziliaanse studente haar maagdelijkheid verkocht voor 780.000 dollar. Ze had volgens eigen zeggen het geld nodig om haar studies te financieren. Het bod op de maagdelijkheid van een Russische student haalde slechts een povere 3.000 dollar.

"Syrië is de enige bondgenoot van Iran in de Arabische wereld. Het is hun uitweg naar de zee. Het is de weg die ze gebruiken om Hezbollah en Libanon te bewapenen, wat een bedreiging is voor onze natuurlijke bondgenoot Israël. En daarom is een Syrië dat Assad wegjaagt één van onze prioriteiten."(Mitt Romney, presidentieel debat 23 oktober 2012).
Iran heeft een lange kustlijn aan de Perzische Golf, de Golf van Oman en de Arabische Zee. Iran is een bondgenoot van Syrië, maar ze hebben geen gemeenschappelijke grens. Om de Middellandse Zee over land te bereiken via Syrië, zou Iran via Irak (nog steeds onder Amerikaanse militaire bezetting) en / of Turkije (een bondgenoot van de Verenigde Staten en een NAVO-bastion) moeten transiteren. Mitt Romney heeft een universitair diploma van Harvard (naar het schijnt de derde beste universiteit ter wereld).

Terra nullius is een term uit het Romeinse recht. Het betekent zoveel als niemandsland of leeg land. Vanaf de 16e eeuw werd in Europa daarmee land beschreven dat niet geclaimd was door een soevereine staat erkend door de Europese machten. Omdat de inheemse bevolking van Azië, Oceanië, Amerika en Afrika het land niet in cultuur had gebracht, konden degenen die het land wél bewerkten aanspraak maken op wettelijke eigendom.

PS: in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober 2012 werd niet alleen de dag een uur langer maar viel ook de eerste sneeuw in het Massif Central.


* Het doel heiligt de middelen

Geen opmerkingen: